Cine suntem noi?

Suntem un grup de elevi ai Colegiului Național ”Barbu Știrbei” din Călărași, implicați în concursul național, Euroscola, organizat de Biroul de Informare al Parlamentului European in Romania si Ministerul Educației Nationale și Cercetării Științifice.

Echipa noastră se constituie din 24 de tineri liceeni. Ne diferențiem prin calități și pasiuni proprii, dar ne-au adus laolaltă dorința comună de autodepășire, precum și aspirația către promovarea, în rândul colegilor noștri, a statutului Uniunii Europene.

1-1

 

Ce facem?

CE?
În perioada 11 mai – 10 octombrie 2016, echipa Colegiului Național Barbu Știrbei din Călărași își propune să realizeze o serie de activități ce au în comun tema migrației și criza refugiaților în Europa.

CUM?
Proiectul ca atare se desfășoară în parteneriat cu alte unități de învățământ din Călărași și cu Centrul Cultural Judeţean Călăraşi. Activitatea centrală asupra căreia s-a îndreptat atenția tuturor în mod deosebit a fost realizarea unei piese de teatru pe o tema legata de criza refugiatilor, avand la baza un scenariu scris de noi.

DE CE?
Este îngrijorător că societatea în care trăim îndepărtează tinerii tot mai mult de ceea ce înseamnă responsabilitate și conștientizare civică. Criza migrației este unul dintre cele mai dezbătute subiecte la nivel înalt în această perioadă. Obiectivul nostru principal este deslușirea adevăratei însemnătăți a Uniunii Europene, iar modalitatea prin care am ales să ajungem la esența acestui concept este implicarea în activități care să promoveze conștientizarea și empatia, solidaritatea, toleranța, într-un cuvânt – valorile europene.

Ceea ce nu ni se spune prea des, este că, înainte de a cunoaște starea la nivel colectiv, trebuie să ne descoperim pe noi înșine, lucru pe care proiectul acesta îl realizează exemplar. Am afirmat adesea și continuam să susținem că, în primul rând, privim Euroscola ca cea mai complexă provocare extrașcolară din viața unui licean, dar, în al doilea rând, ca pe un curs de dezvoltare personală și de grup de înaltă calitate.

Echipa EUROSCOLA 2016

1. Alecu Alexandra, clasa a X-a C
2. Amza Bogdan, clasa a IX-a B
3. Belu Bianca, clasa a X-a C
4. Constantin Emanuela, clasa a X-a D
5. Dragomir Liviu, clasa a X-a A
6. Dumitrescu Radu Andrei, clasa a IX-a B
7. Gheorghe AnaMaria, clasa a X-a C
8. Grigore Andreea, clasa a X-a C
9. Ion Cristiana, clasa a IX-a B
10. Iosif Alexandru, clasa a IX-a B
11. Latcan Bianca, clasa a IX-a B
12. Manda Denisa, clasa a XI-a D
13. Matei Karla, clasa a IX-a B
14. Neaga Marilena, clasa a XI-a D
15. Nica Popa Camil, clasa a IX-a B
16. Nistor Madalina , clasa a IX-a B
17. Opritescu Andreea, clasa a IX-a B
18. Pavel Mihaita , clasa a IX-a B
19. Radacina Alina, clasa a X-a C
20. Radu Maria, clasa a X-a D
21. Radu Roxana , clasa a X-a D
22. Sava Elisabeta, clasa a X-a C
23. Tescu Diana, clasa a IX-a B
24. Vasile Cristina, clasa a IX-a B

 

Profesori coordonatori: Dinca Marinela & Serban Gabriela