Imigrant sau mina de aur?

posted in: Fără categorie | 0

Au plecat din tarile lor fara a avea curajul sa priveasca in urma. Au plecat doar cu copiii de mana, cu sotii sau sotiile lor si au privit inainte. Au privit spre un viitor mai bun, mai curat si au sperat ca dorintele lor pot deveni realitate.

Dupa multe peripetii au ajuns in alte tari care i-au adoptat, care le-au permis sa se integreze in randul populatiei lor. Le-au oferit adapost. Apoi le-au oferit posibilitatea de a invata limba lor, oferindu-le cursuri gratuite. Mai apoi le-a oferit posibilitatea de a se inscrie la scoli sau de a-si gasi un loc de munca.

Dar oare de ce au facut toate aceste lucruri? Ce beneficii au avut?

Chiar mai devreme decat s-a sperat, noua populatie numita generic “imigranti” a oferit noii tari forta de munca ieftina, specialisti buni si, mai ales, o crestere demografica semnificativa pentru societatile lor imbatranite.

Astfel, acesti imigranti au devenit, din presupuse poveri, adevarate mine de aur pentru tarile care i-au integrat. Asistati social la inceput, acesti imigranti au devenit sustinatori ai societatii in care traiesc.

Pavel Mihaita, clasa a IX-a B

Leave a Reply