Conexiunea dintre varste

posted in: Fără categorie | 0

Am inceput activitatile proiectului Euroscola in forta si am avut multi doritori care s-au implicat in acestea, dorind sa experimenteze cat mai multe, dar si sa isi castige un loc in echipa care are ocazia sa participle la concursul national. Astfel, am reusit sa ducem la capat tot ce ne-am propus si suntem multumiti de rezultate.

Cele mai ample activitati pe care le-am desfasurat au fost atelierele tematice la scolile partenere si piesa de teatru, ambele demonstrandu-ne ca ne putem autodepasi in orice situatie. Mie, personal, mi-a placut activitatea cu elevii de la scoala “Nicolae Titulescu” Calarasi, unde eu si echipa mea am mers pentru a prezenta proiectul in care suntem implicati si unde am intreprins cateva joculete interactive si educative impreuna cu elevii de gimnaziu.

Valoarea europeana pe care ne-am ales-o a fost “egalitatea”, care ne-a oferit numeroase idei pe care le-am pus cu succes in practica. Am fost la doua clase din ciclul primar, mai exact doua clase I (I E si I B), respectiv la clasa a VI-a A din ciclul gimnazial. Pentru primele ne-am gandit intens, deoarece a fost necesar sa explicam pe intelesul unor copii mici ce este aceea egalitate si cum ne putem manifesta respectul fata de cei din jurul nostru, intrucat toti suntem cetateni europeni, egali in drepturi si in valori. Aici, am avut mici discursuri despre principiul ales si despre ce semnifica acesta pentru noi, despre “Euroscola”, precum si jocuri prin care le-am demonstrat copiilor ca sunt egali indiferent de capacitatea intelectuala, cat si de aspectul fizic sau gen. Iar pentru clasa a VI-a am pregatit prezentari video, de asemenea, despre proiectul desfasurat, despre egalitate si migrarea maselor de oameni in special in Europa.

La fel ca noi, celalate echipe participante s-au mulat pe fiecare situatie pe care au avut-o de infruntat si au dus activitatile desfasurate la bun sfarsit, declarandu-se multumiti de munca prestata, primind pareri bune de la elevii in fata carora au fost, acestia oferindu-le pana si note.

Activitatile Euroscola in care suntem implicati ne-au determinat sa ne petrecem in alt fel vacanta de vara, fata de ceea ce planuisem noi. Dar, totul a meritat, intrucat am invatat multe noutati, atat despre noi cat si despre cei din jur, determinandu-ne sa devenim mai responsabili.

                                                                                                                  Bianca Belu, a X-a C

Leave a Reply