Criza refugiatilor intr-o Europa a valorilor (II)

posted in: Fără categorie | 0

Poate ca ar trebui sa ne punem in locul lor, deși orice ne-am imagina nu s-ar compara cu drama existențiala prin care aceste suflete trec, pana la urma aceste ființe au fost obligate sa-si părăsească tara, căminul, sa lase in urma tot, poate au pierdut o parte din familie, poate au fost extenuați de foamete, de oboseala, dar au continuat sa meargă, deoarece știau ca nu exista cale de întoarcere. Au traversat Marea Mediterana 293,299 persoane in 2016 si 1,015,078 in anul 2015, iar 3,205 sunt morți/ dispăruți.

Mai mult decât atât, integrarea imigranților si refugiaților inseamna forța de munca proaspata ce duce la prosperitate economică. De exemplu, Centrul de Studii pentru Refugiați arata ca integrarea refugiaților in Uganda, un stat mai putin dezvoltat, a creat un sprint economic.

Pe internet au apărut imagini si știri cutremurătoare cu Omran Daqneeah, un copil care a avut norocul sa fie scos de sub dărâmăturile casei si salvat de medicii din Alep. Acesta a devenit un „simbol al războiului din Siria”. Numărul copiilor afectați de război este estimat la 5,5 milioane.

Ce inseama o viata fără copilărie, o viata lipsită de șansa la educație, la viata? Oare nu sunt toți copiii egali ? Daca da, atunci de ce aceștia inca suferă?
Sava Georgiana Elisabeta, clasa a XI-a C


Leave a Reply